06 48670261 info@soskitenkat.nl

Jaarverslag 2022

     Stichting SoS Kit en Kat / Jolanda Kittens Wierden

 

We hebben een enorm raar jaar gehad, meer katten opgevangen dan ooit! Heel veel zieke katten en kittens.

Veel mensen, in de coronatijd, hebben niet de verantwoordelijkheid genomen en de katten niet geënt, gechipt en geneutraliseerd. Dat heeft er voor gezorgd dat wij dit jaar heel hard hebben moeten werken om de zieken er weer boven op te krijgen.

Daarnaast zijn er veel katten uit het buitenland gehaald en zijn er ziektes weer terug maar ook ziektes die we nog niet hadden in Nederland.

Hierbij een overzicht:

1. We hebben in 2022 153 kittens/katten opgevangen in 11 pleeggezinnen. 108 katten zijn geplaatst, 4 zijn er retour gekomen waarvan er 3 opnieuw geplaatst zijn. 22 zijn overleden, 4 vaste bewoners en 19 zijn nog op zoek naar een huis waarvan er al wel 14 zijn gereserveerd.

2. We hebben dit jaar 2 nieuw pleeggezinnen gevonden maar helaas hebben we afscheid genomen van 2, dit om verschillende redenen.

3.Dit was een heel moeilijk jaar voor de opvang van katten. Heel veel “zwerf”katten zijn bij ons gekomen. Allemaal niet geënt, niet gechipt en ook niet geneutraliseerd. Velen waren ziek en helaas een aantal ook overleden. We hebben meer katten kunnen helpen dan ooit maar het was zwaar en we hebben alle zeilen moeten bijzetten.

 4. Dit jaar hebben we 2 FiP katten geholpen, 1 die terugkwam in de Stichting en 1 die geplaatst was en waar we samen met de nieuwe baasjes de uitdaging zijn aangegaan. We hebben ze beide 84 dagen medicijnen gegeven, dit is niet makkelijk maar het pleeggezin en de baasjes hebben volgehouden en 1 is nu gezond verklaard en de andere zit in de observatie tijd.

5. We hebben hele hoge kosten gehad dit jaar maar we hebben ook heel erg ons best gedaan om geld binnen te krijgen en om te bezuinigen waar het maar kon daarom hebben we nu een behoorlijke reserve voor 2023 omdat we verwachten dat het dit jaar ook moeilijk gaat worden met veel zieke dieren.

 6. Wij zijn heel blij dat we samenwerken met hele goede dierenartsen, een homeopaat voor dieren en een fysiotherapeut voor dieren. We hebben gemerkt dat we de katten zo een zo optimaal mogelijke verzorging kunnen geven.

7. Dit jaar hebben wij een auto gekregen van Stichting Dierenlot. Het is een prachtige auto met veel laadruimte waardoor wij nu altijd met de auto naar de dierenarts kunnen maar daarnaast kunnen we meer samenwerken met andere stichtingen maar ook makkelijker voorraden ophalen bij Stichting Dierenlot.

8. We hebben o.a. van Stichting Dierenlot, Stichting de Zwaan en Abri voor Dieren geld en/of goederen ontvangen waar we dan ook heel blij mee zijn. We zijn ook een goed doel van ZooPlus geweest en hebben daar een mooi bedrag van ontvangen. Daarnaast hebben we 2 veilingen verzorgd en daar behoorlijk wat geld voor ontvangen waarvan er 1 opbrengst is verdubbeld door Stichting Dierenlot.

9. We hebben 22 katten, moeten laten gaan. Dit is voor al onze pleeggezinnen altijd weer het moeilijkste van dit werk.
We hebben ook een aantal langblijvers moeten laten gaan. Dan zijn we de pleeggezinnen altijd dankbaar dat ze het zo goed hebben gehad.

10. De katten die we in 2022 opgevangen hebben zijn binnengebracht door diverse dierenartsen, dierenambulances, particulieren en ook werken we samen met verschillende andere stichtingen die katten opvangen in heel Nederland. Waaronder Stichting Beertje die voor ons vaak de selectie voor de oudere dieren verzorgt. Daarnaast is Ingrid nu ook pleeggezin voor Stichting Beertje voor wie ze Caesar nu opvangt.

11. We hebben met kerst al onze pleeggezinnen een aardigheid gegeven samen met een bon van AH.